A Külső Árpád utca 6–8. szám alatt található a – 60-as években épült, és az óta is sikeresen működő – Gyárvárosi Fiókkönyvtár. Jelenleg a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárhoz tartozó intézményben közel 11000 darab könyvből álló állományt több mint kétszáz olvasó kölcsönzi. 2004-től ingyenes internet használattal várja kedves olvasóit.

Gyárvárosi Fiókkönyvtár nyitva tartása:

  • Hétfő: 13 - 18:00
  • Szerda: 8 - 12:00
  • Csütörtök: 13 - 18:00
  • Péntek: 8 - 12:00 

2003 vége óta a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár gondozásába került a fiókkönyvtár mögötti helyiség. Az 1918-ban épült házban kialakított épületrész a második világháborúban Győrt ért bombatámadások után iskolaként is működött egy darabig, de főleg párt célokat kiszolgáló intézményként funkcionált. A rendszerváltás után egy vállalkozó bérelte a helyiséget, de 2003-ban megszűnt a bérleti szerződése, és a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárhoz került. A 64 m2-es terem és két raktárhelyiség ma Közösségi Házként működik. Erre a helyre a városrésznek nagy szüksége volt, mert az itt élő embereknek eddig nem állt rendelkezésükre egy olyan nyilvános közintézmény, ahol szabadidős rendezvényeket szervezhettek volna. Jelenleg a házban két nyugdíjas klub, egy baba–mama klub és egy Daloskör működik rendszeresen, de évente 4–5 képzőművészeti kiállítás is látható. A farsangi, az őszi dalestek mellett, nyáron a legkisebbeket vidám feladatokkal várja a „Hajci-hő-ség” programsorozat. Az év legnagyobb rendezvénye a nyár végén, az ősz elején megrendezésre kerülő Gyárvárosi Családi Délután, melyen három-négyszáz gyárvárosi szórakozik. A rendezvényekről készült fotók a weblap galériájában láthatók.
A közösségi ház helyet biztosít a városrészben működő civil szervezetek rendezvényeinek, és más profitorientált vállalkozások bemutatkozásának is.

A közösségi ház elérhetôségei: