Jordán László (1917-2015)

Életének 98. évében elhunyt dr. Jordán László jogász, győri lokálpatrióta, városrészünk szülötte. A Széchenyi István Egyetem Pro Universitate díjasa, Győr város Pro Urbe díjas személyisége, a Győriek Baráti Köre alapító elnöke, a Gyárvárosiak Baráti Körének örökös tiszteletbeli tagja.
Életúta, munkássága során segítette városrészünk fejlődését és törekedett arra, hogy megőrizzük és ápoljuk Gyárváros történelmi múltját és építészeti emlékeit. Gyárvárosinak vallotta magát, megtiszteltetés és büszkeség töltötte el, hogy a Mátyás-tér avatóján köszönthette szűkebb pátriája polgárait.
Mint a Gyárvárosiak Baráti Köre tiszteletbeli örökös tagja, sokat tett az általa vezetett Győriek Baráti Köre és Egyesületünk közötti testvéri kapcsolat kialakulásáért.
Lokálpatrióta szellemiségét megőrizzük és ápoljuk!

jordan laszlo


Ferenczy Lajos (1942-2016)

Életének 74. évében elhunyt Ferenczy Lajos, aki 1994-től 2010-ig képviselőként tevékenykedett a városi közgyűlésben. Két ciklusban az Idegenforgalmi Bizottság alelnökeként, majd elnökeként is dolgozott, egy cikluson keresztül pedig a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság tagja volt, s az Idősügyi Tanácsban is szerepet vállalt. Sokat tett az általa képviselt városrészért, a Gyárvárosiak Baráti Köre Egyesület aktív tagja volt. Közéleti és önkormányzati munkáját 2010-ben a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel, 2011-ben pedig Gyárváros Szolgálatáért díjjal ismerték el, 2015-ben Ferenczy Lajos munkáját a győri önkormányzat PRO URBE Győr díjjal jutalmazta.
Emlékét örökre megőrizzük!

ferenczy lajos